Schietpartij Vorst - Huiszoekingen woensdagochtend afgelopen rond half drie

De huiszoekingen in de Neerstalseteenweg, tussen de Waterstraat en de Korporaal Trésigniesstraat, waren in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 02.30 uur afgelopen, zo meldde de VRT. In het kader van het onderzoek van het federaal parket na de aanslagen van Parijs, werd dinsdag omstreeks 15 uur een huiszoeking verricht, in een appartement in de Driesstraat.

Een of meerdere personen openden daarbij onmiddellijk het vuur, toen de ordetroepen de deur van het appartement openden. Vier agenten raakten gewond, onder hen ook een Franse politieagente. Ook een gewapende verdachte kwam om het leven, die momenteel geïdentificeerd wordt.

Volgens verschillende kranten was de politie op zoek naar valse paspoorten, en werd op voorhand gedacht dat het een routineklus zou worden.

De huiszoekingen waren niet gericht op Salah Abdeslam maar op de entourage van een of meer van de elf Belgische terreurverdachten, zo zei een Franse politiebron dinsdag.

Het federale parket wilde dinsdagavond in het belang van het onderzoek geen verdere informatie geven. Woensdag wordt om 10.30 uur een persconferentie georganiseerd.

Premier Charles Michel roept woensdag ook de Nationale Veiligheidsraad samen die de bevoegde ministers en de toplui van de veiligheidsdiensten samenbrengt.

bron: Belga