Schietpartij in Spy: maandag autopsie op slachtoffer

Maandagochtend volgt een autopsie op het lichaam van de man die zaterdagavond overleed na een schietpartij in Spy (Jemeppe-sur-Sambre). Dat heeft de procureur van Namen, Vincent Macq, verklaard. De schoten werden afgevuurd tijdens een verlovingsfeest, kort voor middernacht. Er viel een dode en één gewonde. Het parket van Namen verwacht een "lang en complex onderzoek".

Circa zestig aanwezigen vierden het aanstaande bruidspaar toen de schietpartij losbarstte, weet RTL info. Een man werd getroffen door twee kogels, waarvan één zijn hoofd trof. Hij bleef op slag dood. Een andere genodigde werd in de kuit geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. Toen de politie arriveerde, waren tien personen nog ter plaatse. Zij werden meteen voorgeleid door de ordediensten.

"Er waren enkele arrestaties, maar die personen zijn al vrijgelaten", aldus burgemeester Joseph Daussogne van Jemeppe-sur-Sambre.

Het slachtoffer zou een man van circa twintig zijn en afkomstig uit de regio Bergen, aldus de RTBF op zijn website. Volgens de advocaat van de familie is de jongeman gekend bij justitie maar zou hij geen gerechtelijk verleden hebben.

Er is onmiddellijk een onderzoek geopend en er lopen "talrijke" onderzoeksdaden. Op dit ogenblik worden alle pistes afgetoetst, aldus de procureur. "Het is een milieu waarin de mensen weinig spreken en erg discreet zijn", aldus de magistraat. Het parket zal over dit dossier discreet blijven, luidt het nog.

bron: Belga