Schietpartij Orlando - Wereldleiders drukken afschuw en medeleven uit

Schietpartij Orlando - Wereldleiders drukken afschuw en medeleven uit

Verschillende politieke leiders, maar ook de paus, veroordeelden zondag de aanslag op de nachtclub in Orlando, waarbij 50 mensen om het leven kwamen. "Dit is een bijzonder hartverscheurende dag voor al onze vrienden, onze mede-Amerikanen, die lesbisch, homo, biseksueel of transgender zijn. (...) Dit is een ontnuchterende herinnering dat aanvallen op elke Amerikaan, ongeacht ras, etniciteit, religie of seksuele geaardheid, een aanvallen zijn op ons allemaal en op de fundamentele waarden van gelijkheid en waardigheid die ons definiëren als land", zo klonk het bij een sombere Amerikaanse president Barack Obama.

"De verschrikkelijke slachting die heeft plaatsgevonden in Orlando, met het vreselijk grote aantal onschuldige slachtoffers, heeft bij Paus Fransiscus, en bij ons allen, de diepste gevoelens van afschuw en veroordeling losgeweekt", aldus de kerkvader in een mededeling.

"Rusland deelt de pijn en het verdriet van degenen die hun dierbaren verloren bij deze barbaarse misdaad en hoopt op een spoedig herstel van de gewonden", zo reageerde de Russische president Vladimir Putin.

"Diep geschokt over deze moordzuchtige aanslag. We rouwen om de doden en onze gedachten zijn bij de families van de gewonden", zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

"Ik ben geschokt door de berichten over de nachtelijke schietpartij in Orlando. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families", zei de Britse premier David Cameron.

bron: Belga