Scheet komt Zweedse voetballer duur te staan

Scheet komt Zweedse voetballer duur te staan

Adam Lindin Ljungkvist, de linksachter van het reserveteam van Järna SK, kreeg zijn twee gele kaarten in de wedstrijd tegen Pershagen SK nadat hij naar eigen zeggen maagproblemen had. "Ik had buikpijn, dus ik heb de natuur zijn gang laten gaan", aldus de 25-jarige verdediger aan Länstidningen Södertälje. "Plots kreeg ik twee gele kaarten en vervolgens een rode. Dit is het vreemde dat me ooit overkomen is."

"Ik vroeg de scheidsrechter 'Wat, mag ik niet eens een scheet laten?'", vervolgt de Zweed. "'Nee', was zijn antwoord. Ik snap het niet. Misschien dacht hij dat ik mijn een scheet had gelaten in mijn hand en de stank naar hem gegooid heb, maar dat is niet het geval", besluit Ljungkvist.

De tweede gele kaart was volgens de scheidsrechter wel degelijk voor de wind. "Ik vatte het op als een bewuste provocatie.  Hij deed het met opzet en dat was niet gepast. Daarom kreeg hij zijn tweede gele kaart", verklaart arbiter Dany Kako. Kristoffer Linde, spits bij Pershagen, staat de fluitist bij. "Ik stond op een behoorlijke afstand en hoorde de scheet luid een duidelijk.  Dit was het vreemdste dat ik ooit gezien heb op het veld en ik speel al voetbal sinds ik acht jaar oud ben", besluit de spits.

Archiefbeeld Belga / J. Jacobs