Schauvliege hekelt radiostunt met gestolen vuilniszak

Schauvliege hekelt radiostunt met gestolen vuilniszak

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) is niet te spreken over een stunt van Radio 2. In het kader van het Grote Afvalonderzoek van de radiozender zou de vuilniszak van de minister afglopen nacht gestolen zijn om te controleren of de minister goed sorteert. "Dit is er ver over. Dit is een enorme inbreuk op de privacy, niet alleen van de minister, maar ook van haar echtgenoot en haar twee kinderen", zegt de woordvoerder van Schauvliege aan Belga. Blijkbaar is de vuilniszak van de minister in de afgelopen nacht gestolen. "Dat werd vanmorgen (dinsdagochtend, red.) vastgesteld en de minister heeft meteen klacht ingediend bij de politie van Evergem", legt woordvoerder Jan Pauwels uit. Achteraf bleek het te gaan om een soort stunt van radiozender Radio 2 in het kader van het Grote Afvalonderzoek van de zender.

De minister is er alvast helemaal niet mee opgezet. "Nachtelijke diefstal vuilniszak, schending privacy van mijn man en kinderen, wie en wat volgt voor de luistercijfers ? @De_Inspecteur", zo tweette CD&V-minister zelf. "Opnieuw worden grenzen manifest overschreden...", reageerde collega-minister Hilde Crevits.

"Dit is wellicht gewoon een stunt om luisteraars te lokken", zegt woordvoerder Pauwels. "Maar dit is er echt wel over. Dit is een inbreuk op de privacy. Zowel de privacy van de minister als die van haar echtgenoot en haar twee kinderen worden te grabbel gegooid", klinkt het. De minister heeft volgens de woordvoerder niet alleen aangifte van de diefstal gedaan bij de politie, maar heeft ook aan Radio 2 laten weten dat ze niet zal meewerken aan het betrokken programma.

bron: Belga