Say what! Je smartphone bezorgt je puistjes

Say what! Je smartphone bezorgt je puistjes

Je kan vanalles proberen om van puistjes af te geraken: crèmes smeren, de ontsteking terugdringen met een ijsblokje of er gewoon van afblijven. Maar zou het niet handiger zijn als je die ergerlijke pukkels gewoon kon vermijden?

De schuldige

"Er zijn verschillende redenen waardoor acne kan ontstaan", vertelt Dr. Anjali Mahto aan The Sun. "Vettige haarspray, smeuïge wax of op olie gebaseerde make-up. Maar puistjes op je wang worden vaak veroorzaakt door smartphonegebruik." Het scherm van een telefoon is dikwijls enorm vuil. Wanneer je even door sociale media scrolt en daarna je gezicht aanraakt, kan de combinatie van bacteriën en de warmte van je gezicht zorgen voor puistjes.

Wetenschappelijk bewezen

Wetenschappelijk onderzoek wijst inderdaad uit dat je smartphone-scherm een broeihaard van bacteriën is. Je neemt je telefoon overal mee, zelfs naar het toilet, en denkt er vaak niet aan het scherm proper te maken. Bovendien breng je de bacteriën rechtstreeks naar je wang wanneer je belt, waardoor je puistjes vrij spel geeft. Wie last heeft van vervelende acne, maakt dus liefst zijn scherm regelmatig schoon en kiest best voor bellen op luidspreker.