Saul Niguez heeft geen begrip voor ontslag Lopetegui

Saul Niguez heeft geen begrip voor ontslag Lopetegui

De Spaanse middenvelder Saul Niguez heeft zijn beklag gedaan over het ontslag van Julen Lopetegui als bondscoach van Spanje, één dag voor het begin van het WK in Rusland. De plaats van Lopetegui werd ingenomen door Fernando Hierro. "Dat was een verrassing. Er waren motieven achter die beslissing, maar de spelers begrepen dit niet", verklaarde de speler van Atlético Madrid in een interview met radio- en tv-zender RTVE. "Julen had het verdiend voort te doen, hij heeft ons toch twee jaar voorbereid op het WK." Lopetegui werd na het EK 2016 aangesteld als hoofd van de Spaanse nationale ploeg, onder hem leed La Roja geen enkele nederlaag in 20 wedstrijden. Vlak voor het WK raakte bekend dat hij na Rusland 2018 aan de slag gaat als coach van Real Madrid, wat hem door de federatie niet in dank werd afgenomen.

De uitspraak van Niguez is enigszins verrassend, aangezien hij niet voor Lopetegui's nieuwe ploeg Real Madrid maar voor stadsrivaal Atlético speelt. Voordien liet linksachter Jordi Alba (FC Barcelona) al kritiek horen op de beslissing Lopetegui te ontslaan. "Die beslissing was er één van (bondsvoorzitter, nvdr.) Rubiales. Men moet ons echter begrijpen, we staan hier dankzij Julen."

In de twee eerste WK-wedstrijden van Spanje tegen Portugal (3-3) en Iran (1-0 zege) kwam Niguez niet in actie. Alba stond telkens 90 minuten op het veld.

bron: Belga