Saoedische vrouwen mogen nu zelf een bedrijf oprichten

Saoedische vrouwen mogen nu zelf een bedrijf oprichten

"De vrouwen kunnen nu een eigen bedrijf lanceren en van de onlinediensten (van de regering) gebruikmaken zonder dat ze moeten bewijzen dat ze daarvoor de toelating van een voogd hebben", verklaarde het ministerie van Handel en Investeringen op zijn website.

Voor administratieve procedures moesten de Saoedische vrouwen tot dusver bewijzen dat ze de toestemming van een mannelijke voogd hadden, voornamelijk de echtgenoot, vader of broer. Maar sinds vorig jaar heeft de machtige kroonprins Mohammed ben Salmane een reeks hervormingen gelanceerd om de deelname van de vrouw aan het openbare leven te stimuleren. Het streefdoel is het aantal vrouwelijke werkkrachten van 22% op te trekken tot ruim 30% tegen 2030.

Verandering op til 

Er zijn nog meer veranderingen op til. Zo kondigde het parket van Ryad aan dat het van plan was voor het eerst vrouwen aan te werven. De Saoedische paspoortendienst zei onlangs dat hij 107.000 kandidaturen van vrouwen ontvangen had voor 140 vacatures op de luchthavens en bij de grensposten.

Bron: Belga

Meest gelezen
 1. rodanyathumb

  Hoogzwangere Rodanya uit ‘Temptation Island’ toont bolle buik (foto)

 2. jaynethumb

  Model onder vuur nadat ze fotoshoot doet op begrafenis van haar vader: «Ronduit walgelijk!»

 3. agentethumb

  Agente schreeuwt het uit wanneer collega te laat remt en haar aanrijdt: «Vreselijk!» (video)

 4. becca-tapert-2wq0ReWAM8I-unsplash

  Onderzoek bevestigt: dit is het populairste Belgische gerecht

 5. pornhubleerkracht

  BIZAR. Taiwanese man geeft wiskundeles op PornHub (video)