Sanne Cant boekt honderdste profzege in Heusden-Zolder

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sanne Cant heeft haar honderdste profzege beet. De wereldkampioene haalde het vandaag in Heusden-Zolder voor de Amerikaanse Katie Compton en de Italiaanse Eva Lechner. Het was Lucinda Brand, zaterdag aan het feest na een solo van start tot finish in Sint-Niklaas, die de beste start nam in Heusden-Zolder en zin had in een zelfde nummertje. Deze keer moest ze evenwel optornen tegen een sterker deelnemersveld en had ook Sanne Cant haar start niet gemist. Dus werd Brand in de loop van de eerste ronde bijgebeend en kregen we een kopgroep met Brand, Marianne Vos, Eva Lechner, Sanne Cant en Ellen Van Loy na één ronde. De Amerikaanse Katie Compton zou in de tweede ronde eveneens aanpikken.

Een grote groep en dat was niet naar de zin van de Brand die een nieuwe versnelling uit de benen schudde. Cant zag dat niet graag gebeuren en dichtte het kloofje. Uiteindelijk zouden ook Van Loy, Lechner en Compton de aansluiting maken.

Op de technische stukken toonde de wereldkampioene zich de betere en de kopgroep zou uitdunnen tot drie stuks: Cant, Lechner en Compton. Het was de Amerikaanse die het meeste weerstand bood en het langst in het wiel bleef van Cant, al was de Italiaanse ook niet ver. In de laatste ronde maakte de Belgische kampioene het verschil op de technische strook op het eind en draaide ze als eerste het asfalt op met enkele lengtes voorsprong.

Een klein kloofje was haar deel en dus pakte ze de honderdste zege in haar carrière, voor Compton en Lechner die vorig jaar nog won in Heusden-Zolder. Laura Verdonschot, een tijdlang out met een darmschimmel, reed bij haar rentree naar een knappe zevende plaats.

bron: Belga