Samsung vindt nieuwe Wi-Fi uit die vijf keer sneller is dan wat we nu hebben

Samsung vindt nieuwe Wi-Fi uit die vijf keer sneller is dan wat we nu hebben

Samsung onwikkelt Wi-Fi die vijf keer sneller is dan de maximale snelheid van wat er vandaag de dag beschikbaar is. Het bedrijf bouwt Wi-Fi technologie van 60 GHz, die datatransmissie zou versnellen tot 4.6 gigabit per seconde. Dat is het equivalent van 575 MB per seconde terwijl we nu 866 megabits of 108 MB per seconde hebben. Dat zou een vijfvoudige verbetering zijn van wat er vandaag de dag beschikbaar is.

Concreet houdt dat in dat je met het nieuwe systeem een bestand van 1 GB in minder dan drie seconden van het ene naar het andere apparaat kan verzenden. Samsung is van plan de technologie volgend jaar te commercialiseren.

Tot nu toe was de 60 GHz Wi-Fi louter een theoretische mogelijkheid omdat in de praktijk de signalen grote problemen hadden om door muren te gaan, maar de ontwikkelaars ontwierpen nieuwe antennes en nieuwe methoden om de communicatie te optimaliseren.

"Samsung heft met succes de belemmeringen overwonnen die bestonden voor de commercialisering van de 60GHz Wi-Fi-technologie en kijkt ernaar uit om deze baanbrekende technologie te commercialiseren," zei Kim Chang Yong, hoofd van het onderzoek en ontwikkelingscentrum van Samsung, in een aankondiging.