Samsung ontwerpt app om Alzheimer af te remmen

Samsung ontwerpt app om Alzheimer af te remmen

Samsung heeft een app ontwikkeld om het geheugen van alzheimerpatiënten te stimuleren om zo de ontwikkeling van de ziekte af te remmen. Backup Memory werd ontworpen door medewerkers van Samsung Electronics in Tunesië en door de Tunesische Alzheimer Stichting.

"De ziekte van Alzheimer is nog niet geneesbaar, maar recente onderzoeken tonen aan dat mentale stimulatie de ontwikkeling van de ziekte kan vertragen," zei Azer Jaafoura, medewerker van Samsung.

Backup Memory helpt patiënten om bewust te worden van hun omgeving door familieleden en bekenden in de buurt te identificeren. De patiënt krijgt ook extra informatie zoals foto's en video's van gebeurtenissen zodat hij zich kan herinneren wie hij voor zich heeft.

Om de app te laten werken, moet hij geïnstalleerd worden op de smartphone van de patiënt en de smartphones van familieden. Backup Memory werkt via Bluetooth dus dat moet ook ingeschakeld worden. Daarnaast mogen familieleden niet op meer dan 10 meter van de patiënt staan zodat de app de nodige informatie kan uitwisselen.

De applicatie werd uitgebreid getest door de stichting en volgens een arts heeft Backup Memory al goede resultaten geboekt bij een paar patiënten. De app is voorlopig alleen in het Engels en Frans verkrijgbaar en werkt alleen op Android-apparaten.

https://www.youtube.com/watch?v=qHJiJabtASI