Samsung onthult Galaxy 6 Edge + en Galaxy Note 5

Samsung onthult Galaxy 6 Edge + en Galaxy Note 5

De Edge 6+ is net als zijn voorganger de Edge 6 voorzien van een gebogen touchscreen. Het beeldscherm is groter dan dat van de Edge 6, maar de telefoon zelf is kleiner. Verder zit er ook meer werkgeheugen in dit nieuwe toestel: 4 GB in plaats van de 3 GB. De camera met 4 megapixels beschikt over een ingebogen beeldstabilisator en foto's kunnen ook opgeslagen worden in raw-formaat. Het toestel is uitgerust met een touchscreen van 5,7 inch. Samsung brengt dit toestel ook uit in een nieuwe kleur, titanium silver.

Geen Note 5 in Europa 

De Note 5 wordt met een special stylus, de S Pen, geleverd en komt op de markt met een zogenaamde ‘keyboard cover', een hoes en een toetsenbord in één. Het toetsenbord kan naar achter weggeklapt worden als de gebruiker klaar is met typen.

Net zoals de Edge 6+ is ook de Note 5 uitgerust met een camera met 4 megapixels en 4 GB werkgeheugen. Dat is meer dan de voorganger Note 4, die het met een camer van 6,7 megapixels en 3 GB werkgeheugen iets slechter deed. Op andere vlakken verschillen de 4 en de 5 weinig van elkaar. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat de Note 5 naar Europa zal komen. De belangrijkste reden daarvoor is volgens het bedrijf omdat Europeaen de stylus al jaren niet zoveel gebruiken.

Samsung Pay

Tot slot onthulde Samsumg ook nog enkele details over zijn nieuwe betaalsysteem, Samsung Pay, dat de concurrentie moet aangaan met Apple Pay. Op 20 augustus gaat de dienst van start in Zuid-Korea, de VS volgt op 28 september.

De dienst is bedoeld om met een mobiele telefoon van Samsung betalingen te kunnen doen in winkels. Het werkt volgens het concern met bijna alle gangbare betaalapparaten in winkels. “Als je er een kaart doorheen kunt halen, werkt het met Samsung Pay”, verklaarde het bedrijf op de persconferentie in New York.

Creditcardbedrijven zoals Visa en Mastercard werken samen met het Koreaanse bedrijf. Ook creditcards die zijn uitgegeven door grote winkelbedrijven worden ondersteund door de dienst. Momenteel is het nog niet bekendgemaakt wanneer de dienst naar Europa zal komen.