Samsung herovert koppositie op de smartphonemarkt

Samsung herovert koppositie op de smartphonemarkt

Marktonderzoeker TrendForce bericht dat Samsung dankzij de Galaxy S6 en S6 Edge opnieuw de koppositie op de smartphonemarkt heeft overgenomen ten koste van Apple.

In het vierde kwartaal van 2014 deelde Samsung de eerste plek met Apple. Dat was de eerste keer in drie jaar dat Samsung niet alleen aan kop stond. Volgens TrendForce heeft de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant zichzelf herpakt want het bedrijf verscheepte al ruim 80 miljoen smartphones. Dat was genoeg voor een marktaandeel van 27,8 procent.

Dat betekende dat er een lichte stijging was in vergelijking met het aantal verscheepte toestellen in de laatste drie maanden van 2014. Apple zag haar aantal verscheepte iPhones afnemen van 74,4 miljoen in het vierde kwartaal naar 58 miljoen in het eerste kwartaal van 2015. Daarmee is Apple goed voor een marktaandeel van 19,9 procent.

De Galaxy S6 en S6Edge zijn pas nu te koop, maar hebben al een positief effect op de meest recente cijfers van Samsung.

Volgens de marktonderzoeker zal het verschil tussen Samsung en Apple in het komende kwartaal nog groeien.

Na Samsung en Apple volgen LG en Huawei. LG heeft in verhouding goede zaken gedaan dit kwartaal want het verscheepte 18 miljoen smartphones waarmee het bedrijf de 4de plek bekleedt. Huawai zit met 20 miljoen op plek 3. De top 5 wordt vervolledigd door Lenovo dat zijn marktaandeel wel zag krimpen.