Samen op schok

Samen op schok

Profiel: De ‘too much information'-mama

Je moeder is een echte flapuit. Ze deinst er niet voor terug om persoonlijke details op sociale media te delen, wat je al meer dan eens rode kaken bezorgd heeft. Maar eerlijk is eerlijk, ondertussen is ze best bedreven in het verzinnen van grappige posts en heeft ze op Instagram al meer volgers dan jij.

Bestemming: Moskou

Het zal je wellicht niet verwonderen, maar New York en Londen behoren tot de populairste steden op Instagram. Op plaats drie prijkt toch een kleine verrassing: Moskou. Haal je moeder uit haar comfortzone en toon haar fraaie parels als het Rode Plein, de kleurrijke koepels van de Basiliuskathedraal en het schitterende uitzicht vanaf de Spreeuwenheuvel.

Wikimedia / Valerii Tkachenko

Profiel: De eco-mama

Je moeder is wat men noemt een “bakfietsouder”.  Zich verplaatsen doet ze liever niet met een auto, maar met een retro-tweewieler en koken doet ze met groenten uit haar moestuin. Ook haar kleerkast is een bonte mengeling van tweedehands- en fairtradekledij.

Bestemming: Warschau

De hoofdstad van Polen staat niet meteen bekend als culinaire trekpleister. Toch is Warschau goed op weg om het nieuwe mekka van de vegetariërs te worden. Volgens HappyCow, een website die vegetarische restaurants van over heel de wereld oplijst, telt de stad meer dan 30 volledige veganistische eetplekken en 92 zaken met een veganvriendelijke kaart. Extra pluspunten: je geraakt er gemakkelijk met de trein en uitwaaien kan je in het Lazienkipark, een gigantisch stuk groen van meer dan 76 hectare groot.

Foto Warsaw Tourist Office

Profiel: De lieve, maar (over-)bezorgde mama

Hoe ze het voor elkaar kreeg is nog steeds een raadsel, maar je moeder stond vroeger altijd voor je klaar. Elke avond schudde ze een overheerlijke maaltijd uit haar mouw, reed ze van hot naar her om je bij de balletles of tekenschool af te zetten en ook 's nachts na een feestje stond taxi mama paraat. Het enige nadeel? Ook al ben je zelf volwassen, toch kan ze het niet laten om je te bemoederen.

Bestemming: Boedapest

Na al die jaren verwennerij is het jouw beurt om je moeder eens in de watten te leggen. En wat is er beter dan een heus wellnessweekend? Boedapest is de stad bij uitstek om je te ontspannen. Met meer dan honderd fraaie badhuizen mag de Hongaarse hoofdstad zich het grootste medicinale kuuroord van Europa noemen. Volgens Booking.com worden uitgebreide ontspanningsreizen dit jaar trouwens een heuse trend. Het ideale excuus om uitgebreid te genieten van enkele spa-sessies.

Foto Pixabay

Profiel: De feestmama

Zeggen dat je moeder haar wilde haren nog niet kwijt is, is een joekel van een understatment. Ze voelt zich nog steeds een hippe twintiger en staat elk jaar gegarandeerd op de festivalweides. Gelukkig werkt haar enthousiasme aanstekelijk en durf je af en toe samen met haar een stapje in de wereld te zetten.

Bestemming: Ibiza

De Vengaboys hadden gelijk. Ibiza is de ultieme bestemming voor discotheekgangers die met hun billen willen schudden alsof het geleipudding is. Overdag kan je er genieten op het strand of verdwalen in Dalt Vila, het oudste gedeelte van Ibiza Stad, en 's avonds kan je lekker nippen van een fruitige cocktail bij een ondergaande zon.

Foto Pexels

Profiel: De avontuurlijke mama

Muurklimmen, capoeira, paardrijden, marathonlopen of duiken: je moeder heeft meer sportieve hobby's dan je op een hand kan tellen. Als geen ander staat ze trots haar mannetje en is ze niet bang om spannende uitdagingen aan te gaan. Haar grootste missie is je aanmoedigen om ook je dromen na te jagen.

Bestemming: Reykjavik

Als rasechte avonturier heeft je moeder geen zon nodig voor een geslaagde vakantie. Wat denk je van IJsland? Het eiland der Vikingen staat vooral bekend voor zijn magistrale ongerepte natuur. Een bezoek aan de hoofdstad Reykjavik kan je perfect combineren met een indrukwekkende gletsjerwandeling, een bezoek aan de fjorden of een boottocht om walvissen te spotten.

Foto Pexels