Samen naar muziek luisteren maakt gelukkig

Samen naar muziek luisteren maakt gelukkig

“In gezinnen waar er geen muziek speelt, wordt de stress en de druk van het moderne leven sterker gevoeld”, vertelt Joy Howard, Chief Marketing Officer bij Sonos. Toch luistert twee derde van de huishoudens nooit samen naar muziek. De voordelen van muziek beluisteren zijn nochtans overduidelijk: mensen houden meer van elkaar, zijn gelukkiger en staan dichter bij elkaar.

Er zijn verschillende redenen waarom er te weinig muziek door de woonkamer galmt. Ten eerste neemt de dagelijkse routine de bovenhand, we hebben een te drukke agenda en vinden geen goede balans tussen vrije tijd en gezin. Vier vijfde zou graag meer tijd besteden aan activiteiten met familie en vrienden. Ook luisteren we steeds meer individueel naar muziek: zo'n 44 procent zondert zich af om van muziek te genieten. Ten slotte zijn gezinnen meer dan ooit verbonden met de digitale wereld, maar raken steeds meer het contact met elkaar kwijt.

We zijn in het algemeen dus steeds meer bezig met de digitale wereld. Wat meer tijd maken voor elkaar en samen eens een nostaligische plaat opzetten kan wonderen doen!