Samen een glas wijn drinken leidt tot een gelukkigere relatie

Heb je zin om vanavond met je lief gezellig door te zakken op een zonnig terrasje? Dan hebben wij goed nieuws: dit is goed voor je relatie. Uit een Amerikaanse enquête blijkt namelijk dat koppels met dezelfde drinkgewoontes gelukkiger zijn in hun huwelijk of relatie.
door
Mare
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse Gerontological Society of Amerika legde 2.800 koppels ouder dan 50 jaar op de rooster over hun drinkgewoontes en de kwaliteit van hun relatie. Daaruit is gebleken dat koppels die regelmatig samen het glas heffen, doorgaans gelukkiger zijn met hun partner. De hoeveelheid alcohol of het soort drank doet er niet zoveel toe, zolang het goedje maar samen genuttigd wordt. “We kunnen niet met zekerheid zeggen waarom”, legt onderzoekster Kira Birditt van de University of Michigan uit, “Maar we vermoeden dat koppels die veel dingen samen doen, hun huwelijk ook als kwalitatiever bestempelen.”

Uit het onderzoek is ook gebleken dat vrouwen meer problemen hebben met verschillende drinkgewoonten. Als zij vaker naar de fles grijpen, kan dat een teken zijn dat ze ongelukkig zijn in hun relatie. De onderzoekers sluiten hun studie af met nog één belangrijke waarschuwing: meer drinken of het aanpassen van je drinkgewoontes is niet voldoende om je relatie te verbeteren. Houd dat dus goed in je achterhoofd als je na een ruzie samen het glas heft.