Samen de was en de plas doen, zorgt voor een beter seksleven

Samen de was en de plas doen, zorgt voor een beter seksleven

De verschillende onderzoeken over de invloed van huishoudelijke taken op het seksleven spraken elkaar de laatste jaren nogal tegen. Sommigen toonden aan dat vrouwen het onaantrekkelijk vinden als mannen veel huishoudelijk werk verrichten. Anderen bewezen net het omgekeerde.

Volgens een nieuw onderzoek, dat werd gepubliceerd in 'Journal of Family Psychology', ligt het een tikje genuanceerder en heeft het vooral te maken met het gevoel van rechtvaardigheid. Voor deze studie werden er sinds 2008 maar liefst 1.338 Duitse heteroseksuele koppels vijf jaar lang jaarlijks ondervraagd over hun relatie, het huishouden en hun seksleven.

Foto Porn For Women

Hoe eerlijker de mannen de verdeling van het huishoudelijke werk vonden, des te beter én frequenter de seks was, volgens zowel de man als de vrouw. Het maakt daarbij niet uit of de mannen precies de helft, meer of minder deden. Wat de vrouw vond van het huishoudelijke reilen en zeilen, blijkt ook geen invloed te hebben op het seksleven van de koppels.

Het einde van dit onderzoek is bovendien nog niet in zicht. Zo willen de onderzoekers de Duitse koppels nog tot 2022 te ondervragen. Op die manier willen ze tot relevantie conclusies komen. Om de kwestie helemaal uit te spitten, willen ze de partners zelfs een dagboek laten bijhouden over zowel het huishouden als hun seksleven. Laten we hopen dat er dan nog tijd overblijft voor het laatste.