Same-sex stoplichten op zeven Brusselse kruispunten

Same-sex stoplichten op zeven Brusselse kruispunten

Wanneer de voetgangerslichten op groen springen, is er geen typisch verkeersmannetje meer te zien, maar wel twee mannen of vrouwen hand in hand. Daarmee wil Brussel tonen dat ze de holebihoofdstad van België is. De lichten komen aan rondpunt Schuman, Rogier, kruispunt Kunst-Wet, kruispunt Belliard-Regent, rondpunt Louiza en rondpunt Naamsepoort.

De same-sex verkeerslichten zijn van tijdelijke aard. Daarnaast neemt de hoofdstad nog verschillende initiatieven voor het Pride festival. Zo zijn er regenboogvoetpaden aan Schuman en in de Sint-Jacobswijk, een gekende uitgaansbuurt voor de LGBTQI+ gemeenschap. De MIVB steunt het Pride festival ook met een regenboogbus en Belgian Pridestickers op trams en bussen.

Op vrijdag 19 mei houdt staatssecretaris Debaets samen met haar Vlaamse, Waalse en federale collega's een interministeriële conferentie rond Hhmofobie, transfobie en bifobie op het IDAHOT-forum. Op zaterdag 20 mei worden de Brusselse straten ingenomen door de Belgian Pride en wordt het Pride festival al feestend afgesloten.