Sam Smith neemt het nieuwe Bondlied voor zijn rekening

Sam Smith neemt het nieuwe Bondlied voor zijn rekening

Na maandenlange speculatie is de opvolger voor Adele eindelijk gekend. Sam Smith zingt de titelsong voor Spectre, de nieuwste Bondfilm die op 4 november verschijnt in België. Dat maakte de zanger vandaag bekend via Twitter en een ochtendprogramma op BBC Radio 1. Het lied, Writing's On The Wall, zal vanaf 25 september te beluisteren zijn.

This is one of the highlights of my career. I am honoured to finally announce that I will be singing the next Bond theme song.

— SAM SMITH (@samsmithworld) 8 september 2015

Op Twitter bevestigde hij dat dit een van de hoogtepunten van zijn carrière is, terwijl hij op Radio 1 sprak van een enorme opluchting omdat hij dit een hele tijd geheim moest houden.  "Het was mijn eigen uiterst geheime missie", grapte Smith.

"Ik had een afspraak met producer Barabare Broccoli en regisseur Sam Mendes. Ze gaven me het script om te lezen en zeiden 'probeer eens een lied te schrijven.' Ik heb nog nooit zo snel een lied geschreven, het nam 20 minuten in beslag en ze waren er meteen weg van", aldus Smith aan BBC Radio 1.

Er werd al een tijdje gegist naar de identiteit van de artiest achter de titelsong voor Spectre. Namen als Ellie Goulding, Ed Sheeran en zelfs Radiohead vielen de laatste weken maar de eer valt dus te beurt aan Sam Smith. Hij heeft grote schoenen te vullen, aangezien voorganger Skyfall van Adele onder andere een Oscar, een Golden Globe en een Brit Award in de wacht sleepte.

Bovendien is Smith de eerste Britse man sinds Tom Jones in 1965 die het Bondlied mag verzorgen.