Sam Bennett denkt nog niet aan eindzege

Sam Bennett denkt nog niet aan eindzege

Na zijn derde ritzege in de BinckBank Tour heeft Sam Bennett (BORA - hansgrohe) twintig seconden voor in de stand, maar aan de eindzege denkt hij nog niet. "Ik weet niet hoe ik de tijdrit zal doorkomen en dan is er nog die zware slotetappe. Ook donderdag wordt het zware koek. We zien wel", verklaarde de 28-jarige in België geboren Ier. "Ik zal alleszins mijn best doen, maar wil ook niet alles overanalyseren. Ik kwam gewoon naar hier om ritzeges te boeken."

Woensdag had Bennett slechts centimeters over op Dylan Groenewegen. "Ik was niet zeker toen ik over de finish kwam. Veel voorsprong zal ik dus zeker niet gehad hebben. Ik werd in de laatste kilometer, bij die valpartij, aangetikt. Mijn versnellingsapparaat had een stevige klop gekregen, waardoor dat ding helemaal tilt sloeg. Met veel geluk kon ik recht blijven. En op de eindmeet plaatste ik een ultieme jump. Dat bleek genoeg te zijn voor een derde overwinning op rij."

Niemand deed hem dat voor in de BinckBank Tour. "Vanochtend kwam een journalist me vertellen dat ik een record neer kon zetten. Natuurlijk ben ik hier blij mee. Maar bovenal telt de dagzege. Ik hoop deze conditie nu door te trekken tot het einde van de Ronde van Spanje."

bron: Belga