Salah Abdeslam opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek

Salah Abdeslam opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek

De situatie in Brussel was al enkele dagen gespannen, na de schietpartij in Vorst. Wanneer nieuwe acties van de politie zouden plaatsvinden was evenwel onduidelijk, tot deze namiddag. Iets na vier uur, vlak nadat de meeste kinderen van het naburige schooltje waren afgehaald, werd het startschot gegeven. Een twintigtal mensen van de speciale eenheden viel na meerdere schoten binnen in een woning in de Vierwindenstraat in Sint-Jans-Molenbeek.

Pas bij de inval raakte bekend dat de internationaal gezochte topterrorist Salah Abdeslam zich daar schuilhield. Nog minstens twee andere verdachten werden tegelijkertijd ingerekend, een derde kompaan werd later op de avond opgepakt.

Eerder op de dag was via Franse media uitgelekt dat vingerafdrukken waren gevonden van Abdeslam in de flat in Vorst. Daardoor werd de politieactie - die eigenlijk gepland stond voor zaterdag - noodgedwongen vervroegd.

[BREAKING] Salah Abdeslam levend gevat bij politieactie in Molenbeek. Dat bevestigt politie aan VTM NIEUWS. https://t.co/5w7DbYT0Wf

— VTM NIEUWS (@VTMNIEUWS) 18 maart 2016

#Abdeslam levend gepakt in #Molenbeek, melden Belgische en Franse media: https://t.co/WUcQuZZRxI pic.twitter.com/SuAHSNvAQA

— BNR Nieuwsradio (@BNR) 18 maart 2016