Sagan is Viviani en Roelandts te snel af, Van Avermaet geeft leiderstrui door in Tirenno-Adriatico

door
Belga
Leestijd 1 min.

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) heeft de derde etappe in de 52ste editie van Tirreno-Adriatico (WorldTour) gewonnen. Na 204 kilometer van Monterotondo Marittimo naar Montalto di Castro was de 27-jarige Slovaak de snelste in een massasprint. De Italiaan Elia Viviani werd tweede, Jürgen Roelandts derde. Greg Van Avermaet (BMC), vorig jaar eindwinnaar, moest de blauwe leiderstrui afstaan aan zijn Australische ploegmaat Rohan Dennis. Van Avermaet is nu tweede, in dezelfde tijd als Dennis. De BMC-renners nestelden zich woensdag vooraan door de ploegentijdrit te winnen.

Afgelopen zaterdag stapte Sagan tijdens de Strade Bianche nog ziek af. Nu is hij er weer helemaal bovenop. In Montalto di Castro boekte de wereldkampioen zijn tweede zege van het seizoen, na Kuurne-Brussel-Kuurne (1.BC). In de koers van de twee zeeën zit hij nu aan zes overwinningen (1 in 2012, 2 in 2013, 1 in 2014 en 1 in 2015). Vorig jaar boekte hij geen dagsucces, maar werd hij wel tweede in de eindstand.

Zaterdag moeten de klassementsrenners volop aan de bak. Van 40 meter boven zeeniveau in Monalto di Crasto gaat het naar een hoogte van 1.675 meter. De vierde etappe komt na 171 kilometer aan op de Monte Terminillo, 16 kilometer lang, aan een gemiddeld stijgingspercentage van zeven procent. Als opwarmertjes worden onderweg La Colonnetta en Pié Di Morra beklommen.

bron: Belga