Sagan boekt tweede ritzege, Froome loopt verder uit

Wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff) heeft de 11de etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Chris Froome (Sky), die tweede werd, verstevigt zijn leidersplaats. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) was met een zesde plaats de beste Belg, op vier seconden van de winnaar.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

In de 162,5 kilometer lange rit tussen Carcassonne en Montpellier ontsnapten geletruidrager Froome, Geraint Thomas, groenetruidrager Sagan en Maciej Bodnar in het slot met behulp van de wind. Het achtervolgende peloton kreeg hen niet meer te pakken, waardoor een massasprint niet over de zege zou beslissen. Sagan klopte uiteindelijk Froome en Bodnar vervolledigde het podium.

Froome eindigde zes seconden voor zijn concurrenten en kreeg daar nog eens evenveel seconden als bonificatie bovenop, waardoor hij twaalf tellen verder uitliep op zijn naaste concurrenten.

Voor Sagan is het de tweede etappezege in deze Tour. Eerder zegevierde de Slowaak in de tweede etappe. Donderdag staat de 12de etappe op het programma, een rit over 184 kilometer met start in Montpellier. Door de slechte weersomstandigheden ligt de aankomst evenwel niet op de top van de Mont Ventoux, maar al zeven kilometer eerder, aan Chalet Reynard.

bron: Belga, redactie Metro