's Werelds oudste wombat is overleden

's Werelds oudste wombat is overleden

Zijn verzorgers deelden het droeve nieuws via Facebook. "Het is met spijt in het hart dat Greg Parker en het personeel afscheid nemen van Patrick de wombat", schreven de parkmederwerkers. "Patrick arriveerde in het park als een wees, nadat zijn moeder omkwam bij een auto-ongeluk. Greg en zijn familie hebben hem nadien opgevoed. Patrick heeft wereldwijd ontelbare harten geroerd."

https://www.facebook.com/Patrickthewombat/posts/1906499252965852

Dierenartsen hebben Patrick laten inslapen, omdat de gezondheid van het buideldier drastisch achteruitging. Maar hij kan op een lang leven terugkijken. Zijn soortgenoten in het wild worden gemiddeld maar vijftien jaar oud.

De wombat was het knuffeldier van het Wildlife Park. Zijn verzorgers hadden meermaals geprobeerd om hem opnieuw vrij te laten, maar omdat hij zo zachtaardig was kon hij niet aarden in het wild.

Diezelfde karaktertrek zou er ook voor verantwoordelijk zijn dat hij nooit een partner heeft gevonden. Enkele jaren geleden probeerden de verzorgers daar verandering in te brengen met een account op Tinder.