's Werelds oudste wetenschapper mag aan de universiteit blijven werken

's Werelds oudste wetenschapper mag aan de universiteit blijven werken

Goodall is nog steeds aan de slag als onbetaald onderzoeker aan de Australische Edith Cowan Universiteit. Maar zijn werkgever had hem gevraagd om vanaf volgend jaar te telewerken, voor zijn eigen veiligheid.

De kranige wetenschapper was het daar niet eens. Eerder dit jaar kreeg hij al een tegenslag te verwerken. Door zijn verslechterde zicht mag hij niet meer rijden. Bijgevolg moest hij stoppen met theater, aangezien hij niet naar de repetities kan komen. Goodall wou zich dus niet neerleggen bij de beslissing van de universiteit.

De eeuweling heeft zijn slag thuisgehaald: de universiteit heeft een kantoortje dichter bij zijn woonst gevonden. "Ik kan met tevredenheid zeggen dat we een oplossing hebben gevonden die het mogelijk maakt voor David om aan de ECU te blijven werken", getuigt vicerector Steve Chapman aan de BBC.

"Ik hoop dat ik nuttig werk in mijn vakgebied kan blijven leveren, voor zover mijn zicht het toelaat. De aandacht voor mijn veiligheid leek me wel wat overbleven", aldus Goodall.

#ICYMI: @ECU reverses decision to kick 102yo scientist David Goodall off campus https://t.co/U2vRTh1Jyz #science pic.twitter.com/J2QqnqYPUy

— ABC News Perth (@abcnewsPerth) 21 december 2016