Ryanair start volgende zomer vier "nieuwe" routes op in België

Ryanair start volgende zomer vier "nieuwe" routes op in België

De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair heeft vandaag voor het volgende zomerseizoen vier nieuwe verbindingen aangekondigd van en naar België. Helemaal nieuw zijn die routes echter niet: ze worden eigenlijk al eind deze maand, bij het begin van het winterseizoen, opgestart. Dat bleek vandaag tijdens een persconferentie van Ryanair-marketingdirecteur Kenny Jacobs in Brussel. Hijzelf sprak van "nieuwe zomerroutes", en op die manier klopt de aankondiging wel. Het gaat om drie bestemmingen vanop Brussels Airport - Catania (Sicilië), Krakau (Polen) en Sevilla (Spanje) - en één route vanuit de luchthaven van Charleroi - Tel Aviv (Israël). Die zal je dus vanaf eind oktober het hele jaar rond kunnen boeken.

Tijdens het volgende zomerseizoen zal Ryanair op 105 bestemmingen vliegen vanuit België, goed voor naar eigen zeggen 9,1 miljoen passagiers op jaarbasis. De vluchten genereren volgens de marketingdirecteur 6.800 directe en indirecte banen op Zaventem en Charleroi.

Didier Lebbe van de christelijke vakbond merkte in de marge van de persconferentie wel op dat er bijna geen Belgen meer zijn tussen de in België gebaseerde stewardessen en stewards.

bron: Belga