Ruziënde Belgische pendelaar zit opgesloten in Italië

Ruziënde Belgische pendelaar zit opgesloten in Italië

Een 29-jarige Belg zit sinds zaterdag opgesloten in een Italiaanse cel, nadat hij twee conducteurs heeft aangevallen op een trein tussen Turijn en Verona. Dat schrijven SudPresse en de lokale Italiaanse krant Verona Seradonderdag. De man werd intussen al veroordeeld tot een celstraf van vier maanden en tien dagen.

De feiten dateren van afgelopen zaterdag. Een controleur aan boord van de trein vroeg de man om zijn vervoersbewijs te tonen, waarop de Belg hem begon uit te schelden en te slaan. Nadat een andere conducteur zijn collega ter hulp kwam, haalde de agressieveling ook nog een mes boven.

De twee treinbegeleiders slaagden er uiteindelijk in om de man te isoleren en op te sluiten in een wagon. De Belg probeerde nog te vluchten door de noodrem van de trein in gang te zetten, maar werd uiteindelijk opgepakt door de spoorwegpolitie.

De man werd de dag zelf nog veroordeeld door een rechtbank in Novare tot een celstraf van vier maanden en tien dagen. Hij zit opgesloten in de gevangenis van Montorio, in de provincie Verona.