Ruzie na Mister Ugly-verkiezing in Zimbabwe

Ruzie na Mister Ugly-verkiezing in Zimbabwe

In 2012 werd de verkiezing, die op zoek gaat naar natuurlijke lelijkheid, voor het eerst georganiseerd in Zimbabwe om "het taboe rond lelijkheid te doorbreken." Drie jaar lang ging William Masvinu (foto links) met het kroontje aan de haal. Nu valt de eer ten beurt aan de 42-jarige Mison Sere (foto boven). De jury gaf aan dat Sere de prijs verdient vanwege de tanden die hij mist en zijn waaier aan groteske gezichtsuitdrukkingen.

De beslissing bleek controversieel, want het publiek bestormde de jury en zei dat Sere te knap is voor de titel. Bovendien beweren ze dat zijn lelijkheid niet natuurlijk is, omdat veel afhangt van zijn missende tanden.

"Ik ben natuurlijk lelijk. Hij is dat niet. Hij is enkel lelijk wanneer hij zijn mond opent", aldus drievoudig winnaar William Masvinu. "Moeten we allemaal onze tanden kwijtspelen? Dit is vals!", riep een andere deelnemer.

Sere noemt zijn criticasters slechte verliezers en is tevreden met zijn titel en de bijhorende geldprijs van 500 dollar. "Ze moeten maar aanvaarden dat ik lelijker ben. Ik hoop dat ik nu een televisiecontract krijg. Ik treed vaak op in scholen om mijn lelijkheid te tonen, maar dit kan mijn kans zijn om de opstap naar tv te maken", reageert Sere.

Ondanks de wilde reactie van het publiek raakte niemand gewond.