Rutten: "Front vormen is oorlogstaal, daar doet Open Vld niet aan mee"

Rutten: "Front vormen is oorlogstaal, daar doet Open Vld niet aan mee"

Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten wil niet weten van een Vlaams front tegen de PS. "Front vormen is oorlogstaal", tweet ze. "Daar doet Open Vld niet aan mee." N-VA-voorzitter Bart De Wever riep de andere Vlaamse partijen vandaag voor aanvang van het N-VA-partijbureau op om "niet te plooien voor de oekazes van de PS" en een "Vlaams front" te vormen. "Het kan niet dat een kleine partij als de PS haar wil oplegt. (...) Het is onverantwoord om in een linkse regering te stappen."

De Wever voerde daarbij vooral de druk op zijn Vlaamse coalitiepartners CD&V en Open Vld op. Het zou "moeilijk te begrijpen zijn", dat zij "zouden verloochenen wat ze in het Vlaamse regeerakkoord hebben afgesproken", vindt hij.

Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten is niet on der de indruk. "Front vormen is oorlogstaal. Daar doet Open Vld niet aan mee", tweet ze. "Wij kiezen voor samenwerking. Niet tegen de anderen, maar voor een beter België in alliantie samen met MR."

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zei eerder op de dag al dat de tijd voor nieuwe verkiezingen wat hem betreft nog niet rijp is. Een formule met zowel PS als N-VA is wel definitief van de baan, zei hij. PS-voorzitter Paul Magnette gaf vlak voor het weekend de definitieve doodsteek voor een mogelijke paars-gele coalitie. De koning consulteert vanaf deze middag opnieuw de partijvoorzitters.

bron: Belga