Rustig aan je week beginnen? Test dan eens de silent breakfast uit

Rustig aan je week beginnen? Test dan eens de silent breakfast uit

Zoals vele trends komt de silent breakfast ook overgewaaid uit de VS. Volgens de New York Times is dit dé manier om 's ochtends eten en mediteren te combineren. Iets wat tijdens deze coronaperiode echt nodig is... Maar wat houdt deze trend juist in?

Wat is silent breakfast?

De New York Times vertelt ons dat dit gebruik is gestart in de kloostergemeenschappen. Stilte is onmisbaar tijdens vele meditaties. Het geeft je de tijd om te luisteren naar je gedachten en te reflecteren. Dit brengt ons onmiddellijk in een kalmere staat.

Maar hoe begin je hier nu eigenlijk aan? Wel, de regels zijn simpel: geen enkele afleiding tijdens het eten. Zo is elk middel verboden: elektronica, magazines en boeken. Je mag ook niet praten, telefoneren en fluisteren? Het doel is om rustig naar jezelf te luisteren en te genieten van je ontbijt.

Werkt dit?

De meeste mensen weten haast niet wat ze zelfs eten tijdens hun ontbijt. Vaak beginnen we de dag haastig en zijn we afgeleid door verschillende zaken. Door je ontbijt in alle rust te nuttigen, start je meteen in alle rust de rest van de dag. Dit zorgt voor extra helderheid en focus doorheen de dag.

Het is een trend die je moet uitproberen om jezelf en je gedachten te controleren. Tijdens het ontbijt niet weten wie wat aan het uitspoken is op Instagram of Facebook... it's ok! Reflecteren in alle stilte op de dag die komt is een must om dagelijkse stress te vermijden.