Rust weergekeerd op luchthaven van Hongkong

Rust weergekeerd op luchthaven van Hongkong

Na de bezetting van de internationale luchthaven van Hongkong en de korte confrontatie tussen manifestanten en politie, is de rust op de luchthaven weergekeerd. De meeste actievoerders zijn naar huis gegaan en ook de politie heeft zich grotendeels teruggetrokken. Er landen ook weer vliegtuigen op de luchthaven, zo stellen journalisten ter plaatse vast. De duizenden manifestanten die protesteren tegen politiegeweld en tegen de onderdrukking van de democratie in Hongkong, hadden vandaag opnieuw actiegevoerd op de luchthaven. Daardoor moesten er, net als maandag, vluchten geannuleerd worden.

Vanavond was het tot een korte confrontatie gekomen tussen de actievoerders en de politie. Er werd ook pepperspray gebruikt om enkele honderden manifestanten terug te dringen, die weigerden een politiewagen door te laten die een ambulance met een gewonde man escorteerde. Er werden ook minstens twee mensen gearresteerd.

Ook buiten het luchthavengebouw, waar agenten op straat marcheerden, brak chaos uit. Manifestanten begonnen barricades te bouwen, terwijl agenten het gebouw probeerden binnen te geraken.

bron: Belga