Russische vrouw werd "aangerand door een Pokémon"

Russische vrouw werd "aangerand door een Pokémon"

Als je moeder je zegt dat je voor het slapengaan niet te lang op je smartphone mag zitten, luister dan aub. Eerst en vooral voor de deugd van een goede nachtrust, maar ook omdat je anders je gezond verstand dreigt kwijt te geraken. Dat is alleszins wat een Russische vrouw is overkomen.

Zij was juist voor bedtijd nog diep verzonken in een Pokémon-jacht en die is tijdens de nachtelijke uren blijven nazinderen. Ze ontwaakte namelijk uit haar slaap om naar eigen zeggen "een Pokémon bovenop haar te vinden". Het dier wou pas verdwijnen toen ze uit haar bed sprong.

De vrouw maakte daarop haar man wakker. Die nam het zekere voor het onzekere en stapte meteen naar de politie. Niet om het onfatsoenlijke kleine monster een klacht aan te smeren, maar om psychologische ondersteuning te vragen voor zijn warrige echtgenote. De politie stond even wantrouwig tegenover de bewering van de vrouw en raadde haar aan om professioneel advies in te winnen. Binnenkort gaat ze op bezoek bij een psychiater.

De Russische Pokémon-fanate was met de nachtelijke escapade niet aan haar proefstuk toe. Volgens een vriendin zegt de vrouw vaak dat er "te veel Pokémons" in haar appartement zijn. Ze zou ook denken dat haar hond de aanwezigheid van de virtuele figuurtjes aanvoelt, omdat hij elke keer blaft als ze begint te spelen.

Foto AFP / R. Schemidt