Russische jongen kan metaal besturen zoals Magneto

Russische jongen kan metaal besturen zoals Magneto

Een schooljongen die bijna overleed door een enorme elektrische schok beweert dat het ongeval hem de superkrachten van Magneto uit X-Men heeft gegeven.

Nikolai Kryaglychenko, een 12-jarige jongen uit Rusland, wandelde naar huis na school toen hij uitgleed tegen een lantaarnpaal met een defecte kabel. De jongen kreeg een ernome schok te verwerken, maar kon nog naar huis wandelen toen hij bijkwam.

"Toen ik wakker werd de volgende dag stapte ik uit bed en ik vond een aantal munten die op de matras lagen plakkend op mijn lichaam. En toen ik ging ontbijten, plakte mijn lepel vast aan mijn borst."

De jongen is ervan overtuigd dat hij de superkrachten heeft gekregen die Magneto uit X-Men (kan alle magnetische zaken sturen) heeft.

"Ik kan dingen die ik eerder niet kon, al heb ik er niet veel controle over." Nikolai zei ook dat hij later een superheld wil zijn die mensen helpt.

Verhalen over levende magneten zijn niet nieuw. In 2004 was er een Russische fabrieksleider die objecten kon aantrekken na de nucleaire ramp in Tsjernobyl.

Wetenschappers zeggen echter dat mensen helemaal niet magnetisch zijn, maar waarschijnlijk over een ongewoon plakkerige huid beschikken.