Russische internationals Mamaev en Kokorin moeten twee maanden de cel in

Russische internationals Mamaev en Kokorin moeten twee maanden de cel in

De Russische internationals Pavel Mamaev en Alexander Kokorin zijn donderdag tot 8 december in voorlopige hechtenis geplaatst in afwachting van hun proces, zo melden Russische media. Het tweetal wordt beschuldigd van agressie tegenover een hoge functionaris van het Russisch ministerie van Handel.

Woensdag werden ze al administratief aangehouden voor een periode van 48 uur. Mamaev, een 30-jarige middenvelder en 15-voudig Russisch international, en Kokorin, een 27-jarige aanvaller en 48-voudig international, sloegen maandag in een café in de hoofdstad Moskou functionaris Denis Pak met een stoel op zijn gezicht. Dat bleek uit bewakingsbeelden. Daarna volgde nog een handgemeen met een collega van Pak. Enkele minuten eerder waren de twee voetballers op straat al slaags geraakt met de chauffeur van een tv-presentatrice.

Nadien bleven beide spelers anderhalve dag spoorloos, totdat ze zich woensdagnamiddag toch aanmeldden op het politiekantoor voor ondervraging nadat de autoriteiten gedreigd hadden een aanhoudingsbevel uit te vaardigen. Beide spelers worden nu beschuldigd van hooliganisme en daarop staan in Rusland celstraffen tot vijf jaar.

Eerder op woensdag eiste de Russische Premier League (RPL) al een levenslange schorsing op Russisch grondgebied voor beide spelers.

bron: Belga