Russisch omaatje reist de wereld rond op haar oude dag

Russisch omaatje reist de wereld rond op haar oude dag

Babushka Lena is 89 jaar maar dat houdt haar niet tegen om Israël te verkennen op een dromedaris. Of om de pikante Zuid-Oost Aziatische keuken te verkennen. Zelfs achterop een scooter meerijden is voor haar een klein kunstje. Bovendien deelt ze haar avonturen ook nog eens op Instagram.

? ?? ??? ????????? ? ???? 89?#babalena #@babushka1927, #babushka1927, #????????#????????????, #????????????2016

Een foto die is geplaatst door ???? ???? ?????? (@babushka_1927) op

Het oude vrouwtje uit de Siberische stad Krasnojarsk heeft in de jaren 70 Polen, Praag en Oost-Duitsland bezocht. Tijd- en geldgebrek belemmerden haar nadien om de wereld verder te verkennen. Op 83-jarige leeftijd besloot ze haar oude hobby opnieuw op te pikken. Sindsdien heeft ze Turkije, Tsjechië, Duitsland, Vietnam, Israël en Thailand bezocht. Haar negentigste verjaardag viert ze in april op de Dominicaanse republiek.

????

Een foto die is geplaatst door ???? ???? ?????? (@babushka_1927) op

Sinds een Russische reizigster Lena tegen het lijf liep in Vietnam en een foto deelde op Instagram, is het omaatje een heuse ster. De kwieke tachtiger onderhoudt met behulp van haar kleinzoon nu haar eigen profiel op het sociale netwerk.

Lena lijkt niet van plan om haar reisplannen snel op te bergen. "Het is eenvoudig om vrienden te maken als ik op stap ben, want veel mensen vragen zich af of ik op mijn leeftijd nog kan reizen en willen helpen. Ze tonen me overal alles, brengen me naar de zee en nemen me op restaurant", vertelt ze aan The Independent.

"Reizen geeft nieuw leven, nieuwe ontmoetingen en leert me nieuwe mensen kennen. Het belangrijkste dat ik over het leven geleerd heb, is dat er fantastische mensen in alle landen zijn. Er is niets om voor te vrezen, je kan maar één keer sterven en die dag komt toch", besluit Lena filosofisch.