Rusland en VS naar Genève om Syrische vredesgesprekken te deblokkeren

Rusland en VS naar Genève om Syrische vredesgesprekken te deblokkeren

Hooggeplaatste diplomaten van de Verenigde Staten en Rusland gaan dinsdag naar Genève om de vastgelopen vredesgesprekken over Syrië onder leiding van de VN weer op het spoor te krijgen, zo bevestigden woordvoerders van beide landen. Moskou en Washington spelen een belangrijke rol bij de gesprekken, omdat Rusland de Syrische regering steunt, terwijl de VS de rebellengroepen steunen.

"We hebben een constructieve houding om te werken met onze partners en hopen dat we vooruitgang kunnen boeken in het Syrische onderhandelingsproces", zo zei de afgevaardigde van de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Gennady Gatilov, volgens het Russische persbureau Tass. Gailov zal in Genève Michael Ratney ontmoeten, de Amerikaanse speciale gezant voor Syrië.

Volgens een woordvoerster van de Russische ambassade in Genève zullen de gesprekken gaan over de strijd tegen het terrorisme en een politieke transitie in Syrië. Haar Amerikaanse collega zei dat zijn delegatie wil dat Rusland druk uitoefent op de Syrische regering om humanitaire hulp toe te laten tot de belegerde gebieden.

bron: Belga