Rusland biedt inwoners hectare land bij grens met Alaska

Rusland biedt inwoners hectare land bij grens met Alaska

Russisch president Vladimir Poetin heeft een wet getekend die elke Rus een stuk land aanbiedt in het afgelegen, verre oosten van het land. "Elke inwoner kan aanspraak maken op een hectare land in Kamtsjatka, Kraj Primorski, Chabarovsk, Amur, Magadan en de Sakhalin-regio", meldt de Moscow Times. De regio strekt zich uit van de noordelijke grens van Rusland met Alaska, langs de eilanden voor de kust van Japan en diep in het Siberische achterland.

Met het voorstel wil Rusland het onontgonnen gebied verlossen van het imago van een Wilde Westen. De regio is rijk aan natuurlijke grondstoffen, maar de huidige bewoners stammen af van versplinterde autochtone stammen, politieke verstotenen en overblijfsels van duistere praktijken uit het Sovjet-verleden.

Bovendien vreest de grootmacht ook de groeiende invloed van China in de regio. De Chinese industrie koopt zich steeds meer in in de plaatselijk bedrijven en de Chinese gemeenschappen vangen de werkloze populatie op. Daarnaast kampt Rusland ook met een negatief geboortecijfer, terwijl hun Chinese buren steeds meer nakomelingen voort brengen.

Foto Wikipedia