Rummenigge sluit komst van wereldkampioen Pavard naar Bayern deze zomer uit

Rummenigge sluit komst van wereldkampioen Pavard naar Bayern deze zomer uit

Benjamin Pavard zal deze zomer niet van Stuttgart naar Bayern München verhuizen. De rechtsachter van wereldkampioen Frankrijk wordt al een tijdje nadrukkelijk gelinkt aan de Duitse Rekordmeister, maar volgens Bayernvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge is een transfer in de komende weken uitgesloten. "Neen", antwoordt Rummenigge vandaag in Sport Bild op de vraag of Pavard naar München komt mocht Jérôme Boateng de club verlaten. De Duitse international wordt bij PSG genoemd. "We hebben Hummels, we hebben Süle, we hebben Martinez die in de verdediging kan spelen. Er is ook Alaba en we hebben de jongeren Lukas Mai en Chris Richards. Dat is veel kwaliteit."

De 22-jarige Pavard ontpopte zich tot een van de revelaties op het WK in Rusland. Hij was rechts achterin een vaste waarde in het elftal van Les Bleus, en speelde zo onder meer 90 minuten in de halve finale tegen de Rode Duivels (1-0) en in de finale tegen Kroatië (4-2). In de achtste finale tegen Argentinië (4-3) maakte hij bovendien een wondermooi doelpunt, dat later bekroond werd als knapste treffer van het toernooi.

Pavard heeft bij Stuttgart nog een verbintenis tot 2021 maar mag er volgende zomer weg voor 35 miljoen euro dankzij een clausule in zijn contract. Duitse media meldden eerder dat de Fransman tijdens het WK een contract ondertekende dat hem vanaf volgend seizoen aan Bayern bindt.

bron: Belga