Ruim 800 mensen op herdenking Maystadt, onder wie ook Michel en Juncker

De vorige week overleden minister van staat Philippe Maystadt is vandaag herdacht in het Waalse Marcinelle. Ruim 800 mensen kwamen daarop af, onder wie een rits Belgische en Europese politici. Onder meer premier Charles Michel en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker tekenden present. De plechtigheid ter nagedachtenis van Maystadt vond vandaag plaats op de mijnsite Le Bois du Cazier in Marcinelle, Henegouwen. Naast premier Michel en Jean-Claude Juncker waren ook verscheidene kopstukken uit de Waalse politiek aanwezig, zoals minister-president Willy Borsus, PS-voorzitter Elio Di Rupo en zijn cdH-collega Benoît Lutgen. Ook voormalig minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel kwam Maystadt een laatste groet brengen.

De kinderen van Maystadt getuigden er over hun vader, net als de burgemeester van Charleroi, Paul Magnette, die het had over de "vastberadenheid en toewijding" van Maystadt.

Philippe Maystadt overleed vorige week donderdag aan de gevolgen van een longziekte. Hij werd 69 jaar oud. De minister van staat was tijdens zijn lange politieke carrière onder meer minister, vicepremier, partijvoorzitter en voorzitter van de Europese Investeringsbank. Hij geldt als één van de boegbeelden van de christendemocratie in Franstalig België.

bron: Belga