Ruim 143.000 bezoekers voor aangepaste Boekenbeurs

De 81ste editie van de Boekenbeurs, in Antwerp Expo, heeft dit jaar 143.000 bezoekers over de vloer gehad. Dat zijn er zo'n 7.000 minder dan vorig jaar. De Antwerpse Boekenbeurs duurde dit jaar voor het eerst twee weken, maar sloot tussendoor drie dagen de deuren. Met de nieuwe aanpak wou men minder al te rustige dagen voor de standhouders en medewerkers, en meer inzetten op dagen met normaal gezien meer bezoekers.

Er vonden 2.300 signeersessies van auteurs plaats, van zowel bekende Belgische als buitenlandse schrijvers. De drukste dag was 11 november, met 15.440 bezoekers.

Het best verkochte boek was het kinderboek 'De Rattenvanger' van het Geluidshuis. Op de tweede plaats kwam 'Meester, ik heb geen tranen meer', een boek van de bekende advocaat Jef Vermassen. 'Plan Boost' van Nathalie Meskens, sloot de top drie af. Het beste literaire fictiewerk was 'Butlerknop' van Pieter Aspe. De bestverkopende auteur was kok Sandra Bekkari.

"Boekenbeurs 2017 was een warme editie waar de auteur centraal stond en de bezoekerservaring van hoge kwaliteit was", zegt Alexis Dragonetti, bestuurder van organistor Boek.be.

bron: Belga