Ruim 10.000 fans zien Belgen aan het werk in Stade Chaban-Delmas

Ruim 10.000 fans zien Belgen aan het werk in Stade Chaban-Delmas

De Rode Duivels hebben deze namiddag onder een stralend zonnetje een open training gehouden in het Stade Chaban-Delmas, het oude stadion van Girondins de Bordeaux. Voor de oefensessie had de stad Bordeaux scholen en verenigingen uitgenodigd, er werden zo'n 20.000 toeschouwers verwacht. Dat aantal werd niet gehaald, uiteindelijk zagen volgens de organisatie 'ruim 10.000' (vooral jonge) fans de Belgische selectie aan het werk. Ook ene Vincent Kompany tekende present in het stadion. Na de gesloten training van woensdagmorgen in Le Haillan oefende de selectie van Marc Wilmots 's namiddags nog een dik uurtje in Chaban-Delmas. Net als 's voormiddags tekenden 24 internationals present, de 23 uit de officiële EK-selectie en Nicolas Lombaerts. Voor aanvang van de oefensessie werden de namen van alle spelers en de bondscoach afgeroepen, Eden Hazard was duidelijkst het populairst. De weinig benijdenwaardige eer van minst populaire Duivel viel Michy Batshuayi te beurt (aangezien hij bij Marseille voetbalt).

Tijdens de training speelden de 21 veldspelers (met een dubbele rol voor Lombaerts) een oefenpartijtje op balbezit. Opvallend daarbij was dat de te verwachten basisploeg voor de wedstrijd van zaterdag tegen Italië in hetzelfde team stond. Dat waren Ciman, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Nainggolan, De Bruyne, Mertens, Lukaku en Hazard.

Morgen, vrijdag en zaterdag oefenen de Duivels nog in Bordeaux (Le Haillan), zondag gaat het richting Lyon. Daar spelen ze maandagavond (21u) hun eerste EK-duel in groep E tegen de Squadra. Voor hun tweede wedstrijd - op zaterdag 18 juni in Bordeaux tegen Ierland (15u) - komt koning Filip de nationale ploeg aanmoedigen. Dat maakte de persdienst van het Paleis woensdag bekend.

bron: Belga