Rugzak verboden tijdens de Ronde van Vlaanderen

Zelfs de hoogmis van de Vlaamse wielerfan ontsnapt niet als potentieel doelwit voor terroristen. De organisatoren van de Ronde van Vlaanderen en de overheid zien zich genoodzaakt om met grootscheepse veiligheidsmaatregelen op de proppen te komen. Dat schrijven Het Laatste Nieuws, De Morgen, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad vanmorgen. Rugzakken zijn alvast verboden. Een koers waar 900.000 wielergekken liefst op enkele centimeters van hun neus de renners zien passeren is in tijden van terreur een gedroomd doelwit. En dus komen er nooit geziene veiligheidsmaatregelen.

Naast een politiemacht van 200 manschappen zullen ook 300 securityguards de kritieke veiligheidszones bewaken. Dat zijn er al minstens acht: de start in Brugge en de aankomst in Oudenaarde met daarbij ook de scherprechters zoals de Oude Kwaremont, waar ook telkens zowat 20.000 tot 30.000 koersfanaten zich verdringen. In zo'n veiligheidszone is het verboden om een rugzak mee te nemen.

"Puur omdat de Ronde een massa-evenement is dat plaatsheeft terwijl terreurniveau 3 van kracht is", zegt organisator Nicolas Denys.

bron: Belga