Rooney en Hodgson roepen Engelse fans op zich te gedragen

Rooney en Hodgson roepen Engelse fans op zich te gedragen

Bondscoach Roy Hodgson en kapitein Wayne Rooney hebben in een filmpje de Engelse supporters opgeroepen geen overlast meer te veroorzaken op het EK in Frankrijk. De oproep komt er nadat de UEFA ermee dreigde Engeland en Rusland uit te sluiten indien het hooliganisme, waar 'fans' uit beide kampen zich de afgelopen dagen in Marseille aan bezondigden, zich zou herhalen. "We hebben erg hard gewerkt om op het EK te geraken en stellen de steun die we van jullie krijgen op prijs", richtte Hodgson zich tot de fans. "Maar ik vraag jullie om geen problemen meer te creëren zodat we geen sancties moeten vrezen." Wayne Rooney sloot zich aan bij de woorden van zijn trainer. "We hebben jullie aanmoedigingen nodig tijdens de belangrijke wedstrijd tegen Wales", aldus de speler van Manchester United. "Maar ik zou alle fans willen vragen om veilig te blijven en hun verstand te gebruiken. En voor de supporters die geen ticket hebben voor de match: reis niet af naar Lens."

Engeland en Rusland speelden zaterdag in hun EK-openingsmatch in Marseille 1-1 gelijk. Vlak na afloop braken zware rellen uit op de tribunes van het Stade Vélodrome. De Franse havenstad werd ook al de dagen voor de wedstrijd geteisterd door gevechten tussen Russische en Engelse heethoofden.

Donderdag speelt Engeland zijn tweede match, in Lens is dan Wales de tegenstander. Rusland speelt een dag eerder tegen Slovakije.

bron: Belga