Ronde van Zwitserland - Jurgen Roelandts trots op leidersplaats

Ronde van Zwitserland - Jurgen Roelandts trots op leidersplaats

Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal) is de nieuwe leider in de Ronde van Zwitserland. Hij telt nu één seconde voorsprong op Fabian Cancellara. "Ik geniet van dit moment", zei de Vlaams-Brabander. "Ik ben blij dat ik de leiderstrui mag dragen in deze Ronde van Zwitserland. Onderweg deed ik in de tussensprint al een poging om de trui te veroveren. Het was heel nipt, maar Cancellara was een tikkeltje sneller en liep zo een seconde uit. In de sprint viel er dan gelukkig nog een gaatje, waardoor ik toch de trui overneem van hem in zijn eigen land. Dat is toch speciaal."

"Het was een heel harde finale. In het eerste deel van de wedstrijd hielden we ons als ploeg afzijdig, Trek controleerde de vlucht. In de laatste ronde begon het te regenen en trokken we naar voor. Er waren verschillende valpartijen, wij bleven gelukkig gevrijwaard van pech. Op het einde scheurde het peloton, maar daar was ik me niet van bewust. Ik wilde vooraan postvatten voor de sprint, maar aan winnen dacht ik niet, daarvoor was ik te vermoeid. Door een breuk in het peloton leverde mijn vijfde plaats me toch de trui op. Ik wil mijn ploegmaats bedanken voor de steun. Zo heeft Jelle Vanendert veel op kop gereden en heeft Tiesj Benoot me naar voor geloodst. We zullen de trui zeker niet zomaar afgeven, maar vanaf woensdag wordt het erg zwaar."

"Dit is voor mij de tweede keer in mijn carrière dat ik een leiderstrui draag in een ronde, de eerste keer was in de Ronde van Polen 2009, na winst in de derde etappe. Ik wil de trui graag inruilen voor een etappezege, maar geniet toch van dit moment."

.

bron: Belga