Ronde van Yorkshire - Van Avermaet sprint naar derde plaats in Engeland

Ronde van Yorkshire - Van Avermaet sprint naar derde plaats in Engeland

Greg Van Avermaet finishte zaterdag als derde in de derde rit van de Ronde van Yorkshire. "Hier kan ik mee leven", zei hij na afloop. "Het was een snelle sprint, dat is nooit gemakkelijk." Van Avermaet en zijn team CCC trokken het peloton op waaiers in de derde rit en dat loonde, want slechts met zo'n 20 trokken ze richting de finish. Alexander Kamp won, Van Avermaet werd derde. "Het was een snelle sprint, ik zat goed vooraan, maar ze schoten nog van achteruit over mij en toen moest ik een klein gaatje dichten. Wie heeft gewonnen? Kamp? Ik ken hem niet, maar hij reed ook al goed over dat klimmetje, dat zal een talent zijn zeker?"

"Ik ben tevreden. Ik had een goed gevoel op die klimmetjes, daar had ik vooraf wat schrik voor, maar dat liep nog goed. Het was eigenlijk een vrij goede dag, samen met Ineos zorgden we voor die waaiers en er is al een stevig verschil gecreëerd tussen een aantal renners. We zullen zien wat het zondag geeft in de slotrit die nog lastiger is, maar ik ben content."

Van Avermaet staat derde, op zes seconden, Froome telt 10 seconden achterstand. Er doen nog zo'n 20 renners mee voor het eindklassement, vervolgens staan veel renners al op bijna twee of meer minuten achterstand. Vorig jaar won Van Avermaet de Ronde van Yorkshire. "We zullen zien", zegt hij. "Het wordt nog lastig, ik hoop dat er morgen nog iets inzit. De koers moet nog altijd gereden worden. Het is niet zo simpel. Ineos kan ook met meerdere mannen spelen zondag (ze staan nog met vijf in de top 20 en Lawless is leider, red), terwijl wij dat niet kunnen. Dat wordt het gevaar, ze hebben niet alleen Froome, er is ook nog Doull en Golas en die kunnen ook nog een bergje over. Als ik echt geïsoleerd raak, wordt het nog moeilijk. Gelukkig heb ik ook nog twee ploegmaten in het klassement (Van Hooydonck, Schär, red) en we zullen zien hoe de koers verloopt. Ik hoop op nog één goede dag en dan kan ik eindelijk wat rusten."

bron: Belga