Ronde van Utah - Ben Hermans pakt eindzege, Joe Dombrowski wint slotrit

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ben Hermans (Israel Cycling Academy) heeft zondag de wielerronde van Utah (VSt/2.BC) op zijn naam geschreven. Hij hield zijn leiderstrui op de slotdag vast. De overwinning in de zesde en laatste etappe, een heuvelachtige rit van 125,9 kilometer met start en aankomst in Park City, was voor Joe Dombrowski (EF Education First). De 28-jarige Amerikaan reed op de slotklim weg van zijn medevluchters en hield zijn voorsprong in de afdaling naar de streep vast.

Dombrowski, die de Ronde van Utah in 2015 won, finishte met 24 seconden voorsprong op de Portugees Joao Almeida (Hagens Berman Axeon). Die won de sprint van een groepje van vier voor de Amerikaan Keegan Swirbul (Floyd's pro Cycling) en Hermans.

Ben Hermans droeg het gele leidersshirt sinds zijn overwinning in de tweede etappe, de koninginnenrit naar de top van de Powder Mountain. Een dag later won hij ook in North Salt Lake. Vorig jaar werd Hermans tweede in de eindstand na de Amerikaan Sepp Kuss. Hij heeft in het algemene klassement een voorsprong van 50 seconden op de Canadees James Piccoli (Elevate - KHS Pro Cycling). Dombrowski vervolledigt het podium op 1:32.

Voor de 33-jarige Limburger is het de tweede rittenkoers die hij dit seizoen wint na de Ronde van Oostenrijk (2.1), waar hij ook een ritzege boekte en zichzelf opvolgde als eindwinnaar. De Brabantse Pijl (2015) en de Ronde van Oman (2017) staan eveneens op zijn erelijst.

bron: Belga