Ronde van Luxemburg - Jean-Pierre Drucker wint proloog

Ronde van Luxemburg - Jean-Pierre Drucker wint proloog

Jean-Pierre Drucker (BMC) heeft woensdag in eigen land de proloog in de 76 editie van de Ronde van Luxemburg (cat. 2.BC) gewonnen. De 29-jarige Luxemburger had voor 2,8 kilometer in de hoofdstad van het Groothertogdom drie seconden minder nodig dan de Nederlander Maurits Lammertink. De Zwitser Tom Bohli werd op vier seconden derde, Pieter Vanspeybroeck op vijf seconden vierde. Het was Bohli, dit jaar proloogwinnaar in de Driedaagse van West-Vlaanderen, die met 4:24 een eerste beste tijd neerzette. Net na hem kwam de als negende gestarte Pieter Vanspeybrouck. Hij moest in de kletsnatte straten van Luxemburg slechts één seconde prijsgeven op Bohli. Thuisrijder Jean-Pierre Drucker veegde de beste tijd van de tabellen door in 4:20 binnen te komen. Alleen Lammertink, als voorlaatste gestart, kwam met 4:23 nog in de buurt van Drucker.

De wederoptredende Philippe Gilbert strandde op de dertiende plaats op 0:12. "Ik reed wel stevig door, maar echt tot het uiterste ben ik niet gegaan. Daarvoor was het veel te gevaarlijk met de regen en het gladde wegdek. Ik wou hier niet ten val komen", reageerde Gilbert. "Om hier een goede tijd neer te zetten, moest men elke bocht met volle snelheid kunnen aansnijden. Dat deed ik dus niet. Mijn handblessure speelt me nog wel wat parten, maar het gaat de goede kant op."

Voor "Jempy" Drucker is het pas de de tweede profzege. Vorig jaar won hij de RideLondon Classic (1.BC).

Donderdag overbruggen de renners 170,6 kilometer over een heuvelachtig parkoers van Luxemburg stad naar Hesperange. De eerste etappe eindigt met drie plaatselijk rondes. Daarin is een klimmetje opgenomen, dat de sprinters weliswaar niet mag verontrusten.

.

bron: Belga