Rome zal tijdens het Europees overleg migranten opvangen die op zee gered werden

Rome zal tijdens het Europees overleg migranten opvangen die op zee gered werden

Rome zal de komende vijf weekends dat er Europees overleg plaatsvindt, migranten blijven opvangen die op zee gered werden. Dat heeft de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken vandaag in Berlijn gezegd. "Gedurende vijf weken, de tijd die de Europese partners gebruiken om een verdeling van de migranten overeen te komen, zullen boten met migranten aan boord die op zee gered werden, worden opgevangen", aldus Enzo Moavero Milanesi, minister van Buitenlandse Zaken van Italië na een ontmoeting met zijn Duitse collega Heiko Maas in Berlijn.

"De Italianen waren alleen aan hun lot overgaten inzake de migrantenkwestie", erkende Heiko Maas, maar hij wees er ook op dat er nu meer aankomsten van migranten zijn in Spanje dan in Italië. De Duitser voegde er nog aan toe dat "van alle Europese lidstaten verwacht wordt dat ze zich aan de bestaande akkoorden houden, en dat geldt ook voor de reddingen op zee".

Europa heeft zichzelf vijf weken (tot het einde van augustus) gegeven om een oplossing te vinden voor de vraag van Italië om niet langer het obligate land te zijn waar de boten met geredde migranten aanmeren.

bron: Belga