Romanie Schotte is Miss België 2017

Romanie Schotte is Miss België 2017

Romanie Schotte is de nieuwe Miss België 2017. De 19-jarige Brugse werd zaterdagavond verkozen tijdens een galashow in het Plopsatheater in Adinkerke. Ze wordt omringd door de eerste eredame, de 20-jarige Delphine Devos uit Deerlijk en de tweede eredame, de 18-jarige Eva Mira uit Saint-Nicolas. Romanie is een 19-jarige studente uit Brugge. Ze volgt momenteel een opleiding KMO-management, en houdt van sporten en uitgaan. Romanie overleefde een lange afvallingsrace in het Plopsatheater in De Panne. Uiteindelijk schoten de dames nog met twaalf over, maar Romanie haalde het.

Het werd meteen een West-Vlaams feest met Delphine Devos als eerste eredame. Met Eva Mira staat er toch nog een Waalse op het podium na de commotie van vorig jaar. Toen stond geen enkele Waalse binnen de top vijf. De 18-jarige Mira komt uit Saint-Nicolas bij Luik.

De nieuwe Miss België 2017 Romanie Schotte ontving haar kroontje uit handen van Lenty Frans, de vorige Miss België.

In de marge werden nog enkele titels uitgereikt. Zo werd Miss België 2016 Lenty Frans nog eens extra in de bloemen gezet voor haar zesde plaats op Miss World, waarin ze de titel Miss Europe greep. Miss Sympathy werd de 19-jarige Charlotte Rau uit Oostkamp. Er waren ook nog prijzen voor onder meer de Brugse Ellen Caen die Miss Sport werd, Ellen Bacquaert uit Oostkamp die Miss Talent werd en Leentje Jorissen uit Sint-Truiden die Adinkerke verlaat als Miss Model.

bron: Belga