AS Roma zet achtervolging in Serie A voort

door
Belga
Leestijd 1 min.

AS Roma heeft zijn achtste zege op rij geboekt in de Italiaanse Serie A. Op bezoek bij Udinese ging AS Roma met 1-2 winnen. De bezoekers, met Rode Duivel Radja Nainggolan de hele wedstrijd tussen de lijnen, kwamen in Udine 0-2 voor dankzij doelpunten van Edin Dzeko (15.) en Alessandro Florenzi (74.). Nog voor het eerste doelpunt gescoord was, was Naiggolan al tegen een gele kaart aangelopen. De tegentreffer van middenvelder Bruno Fernandes (85.) kwam te laat.

Dankzij de 24 op 24 blijven de Romeinen druk zetten op leider Juventus en eerste achtervolger Napoli. Juve staat met 67 punten aan de leiding, gevolgd door het Napoli van Dries Mertens dat nog een wedstrijd minder op de teller heeft. De Napolitanen gaan vanavond op bezoek bij Palermo. Roma is met 59 punten opgeklommen naar de derde plaats.

Eerder vandaag hield Chievo Verona AC Milan al op een scoreloos gelijkspel. Bij de thuisploeg mocht Paul-José Mpoku pas in de 88e minuut invallen. Chievo is in de stand tiende met 35 punten, Milan heeft met dertien punten meer de zesde plaats in handen.

bron: Belga